Skip to main content

Leer foutloos rekenen als training. Het is goed voor scholieren, Pabo studenten en voor iedereen die binnenkort een assessment heeft. Het is daarvan een belangrijk onderdeel omdat het een manier is om te meten hoe goed iemand de basale rekenvaardigheden beheerst.
Foutloos rekenen kan worden gemeten door middel van een rekentest, waarbij wordt gevraagd om berekeningen uit te voeren die soms in een tekst zijn verpakt. Het is een onderdeel waarmee de rekenvaardigheid van de kandidaat wordt beoordeeld.

Foutloos rekenen voor vergevorderden is een vervolg op vermenigvuldigingen voor scholieren en Pabo studenten. Op deze pagina vind je vermenigvuldigingen tot 40 x getallen tussen de 10 en 40. Naar keuze kunnen de vermenigvuldigingen in willekeurige volgorde en zelfs willekeurig tussen alle tafels die je kiest worden getoond. De testen gaan met 10 tot 40 stuks per test. De tafels waaruit je kunt kiezen zijn van 1 tot alle te selecteren tafels en de tijdslimiet is van 5 seconden tot oneindig.
Tip: De uitkomst van bijvoorbeeld 26 x 36 kun je gemakkelijk uit het hoofd berekenen door de vermenigvuldiging te vereenvoudigen. 26 x 36 is 36 hoger dan een kwart van 100 x 36 (=900) . De uitkomst is 936.
27 x 38 is 76 (2×38) hoger dan een kwart van 3800. 38 gedeeld door 4 is 9,5. 3800 gedeeld door 4 is daarom 950 plus die 76 geeft als uitkomst dan ook 1026. Zoek daarom telkens naar een vereenvoudiging van een vermenigvuldiging.

Stel de tijdslimiet niet meteen op de kortste tijd om stress te voorkomen, maar verlaag de tijd geleidelijk
Je kunt ook hier net als bij de andere testen ook het toetsenbord van je laptop gebruiken.

Tafel oefening block

admin avatar